Pædagogik
De 6 læreplanstemaer.
 Mål for barnets alsidige personlige udvikling:

' Barnet skal føle sig værdifuld.
' Barnet skal have mulighed for læring.
' Barnet skal kunne håndtere modspil.
' Barnet skal blive delvis selvhjulpen.
' Barnet udvikler indlevelsesevne.

I Marieglad vil dit barn blive mødt med anerkendelse og ligeværdighed. Jeg støtter barnet i dannelse af sin egen indentitet ved at se, lytte, forstå og anerkende barnet, både individuelt og i relation til andre. Barnet skal føle sig tryg, for at kunne modtage lærring og håndterer modspil. Barnet trænes gradvis i at blive selvhjulpen. Jeg støtter og motivere barnet til f.eks. at tage tøj og sko af og på, samt hjælpe ved andre dagligdags gøremål. Jeg vil være nærværende og sætte ord på følelser, så barnet udvikler indlevelses evne og derved styrkes de sociale kompetencer også.

Mål for social kompetencer:

* Barnet skal lære at forstå egne og andres behov.
* Barnet skal lære at udvise omsorg for andre.
* Barnet skal kunne indgå i en leg.
* Barnet skal have mulighed for at indgå i venskaber.
* Barnet skal lære samarbejde.

Evnen til at forstå egne og andres behov trænes igennem fællesskabet i dagplejen ved tale, lytte, inddragelse, rollemodeller, højtlæsning og f.eks. sange. Barnet guides til at udvise omsorg for andre og se muligheder frem for begrænsninger. Jeg sætter leg i gang og støtter barnet til selv at kunne sætte gang i leg og håndtere konflikter - Det trænes i dagplejen og på besøg hos andre dagplejer, hvor barnet også har mulighed for at indgå i venskaber. Barnet lære herved også gradvis at samarbejde og støttes til at lære at kunne sige til og fra og sige sin mening, men også acceptere et nej.

Mål for sprog:

* Barnet skal kunne aflæse kropssproget og benytte mimik.
* Barnet skal kunne sætte ord på egne behov og føleser.
* Barnet skal udvikle sprogforståelse, ordforråd, begreber og udtale.
* Barnet skal gradvist kunne bruge det talte sprog til at udtrykke sig og kommunikere med.

Jeg sætter ord på den non - verbalesprog, så barnet udvikler opmærksomhed og evne til at aflæse kropsproget og benytte mimik. Ved at sætte ord på, hvad man kan se og føle indeni trænes barnet også i at kunne sætte ord på egne behov og følelser.

Mål for kulturelle udtryksformer og værdier:

Jeg vil give barnet mulighed for at deltage i kulturelle traditioner og kunstneriske tilbud. Derfor er det vigtig at holde fast i traditioner omkring højtiderne jul, fastelavn,påske o.s.v.
Målet er at barnet genkender forskellige traditioner og selv tager initiativ til at fortælle omkring vores oplevelser og eventuelt improvisere leg som afbilleder oplevelserne. Således at barnet udviser kreativitet og fantasi.

Natur:

Børnene skal hos mig lære naturen at kende, også når det er koldt og trist udenfor. Vi vil være ude både om sommeren, hvor vi kan mærke varmen, finde blomster og frugter, om efteråret hvor bladene falder af, vil vi samle blade sammen til bladkranse og plancher. Vinteren kommer der sne, vi kan kælke, bygge en snemand, informe, fuglemad. Foråret kan vi se alle tingene kommer frem efter vinterens mørke.

Krop og bevægelse.

Det er vigtig for alle at man kender til kroppen og børnene skal lære glæden ved både at kende kroppen hvor de enkelte dele sidder, men også glæden ved at bruge kroppen. Vi skal hoppe, danse, trille ned ad bakker og stimulere finmotorikken ved at klippe, tegne og lave perler.
Bruger rend og hop med IDA i dagligdagen. 
Børn med særlige behov.

Jeg vil medvirke til, at børn med særlige behov får den nødvendige støtte. Jeg vil være opmærksom på, om det enkelte barn og familien har problemer, der kræver en særlig indsats.
Kort sagt:
*Jeg vil give plads til det enkelte barn og se det som unik.
* Jeg vil møde, støtte, opmuntre og stimulere barnet, på det udviklingstrin, det måtte være.'
* Jeg vil modtage råd og vejledning i emner, der kan støtte det enkelte barn.
* Jeg vil være åben og imødekommende overfor samarbejdspartner.
* 4 gange årlig får jeg besøg af dagplejekonsulent Dorthe Ilsø. Jeg betaler selv for at have besøg af Dorthe, da jeg mener at det er godt for både børnene og mig af have faglig sparring udefra. Dorthe kan komme med gode råd og ideer til vores daglig dag og at jeg kan blive bedre til at passe og udvikle jeres barn.
I kan læse mere om Dorthe på kimentilforandring.dk

Ipad: Her i dagplejen har børnene også mulighed for at stifte bekendtskab  med iPad.. Nå barnet skal bruge  iPad, er det sammen med mig og det er mig der har valgt hvilke pædagogiske spil der spilles.  
Jeg har valgt at have iPad i min dagpleje, så børnene jeg passer  kan følge med andre børn på dette område når de feks skal vidre i børnehave.

Rend og hop med IDA

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.11 | 16:02

Hejsa Marianne
Sikke et initiativ du der har taget, ønsker dig alt mulig held og lykke med dit foretagende. Knus Lone

...
04.01 | 13:56
Min forside har modtaget 11
29.07 | 19:32
Hverdagen/åbningstid har modtaget 1
10.04 | 19:14
Om mig har modtaget 2
Du kan lide denne side